Sharing is caring!
Ce se intampla in corp daca mananci usturoi cu miere?
Acest amestec este considerat unul dintre cele mai sanatoase combinatii alimentare, avand efecte miraculoase pentru sanatate.
Consumat pe stomacul gol timp de 7 zile, usturoiul cu miere are efecte spectaculoase pentru organism.
Contine vitaminele A, B1, B2, C, fosfor, potasiu, calciu, sulf, iod, siliciu, alicina si garlicina, doua substante cu puternice efecte antibiotice, saruri minerale, inulina si microelemente.
Mai multe beneficii despre consumul de miere puteti afla din articolul Consumul de miere: 15 beneficii pentru organism
Usturoiul se foloseste in alimentatie si in tratamente de peste 5000 de ani.
Numarul afectiunilor in care usturoiul previne sau trateaza este de-a dreptul impresionant.
Se spune despre usturoi ca este o farmacie in miniatura.
Aproape ca nu exista afectiune a corpului omenesc in care usturoiul sa nu aiba un cat de mic rol benefic.
Din acest motiv, specialistii recomanda consumarea usturoiului, intotdeauna crud, zilnic, tocmai pentru a fi in ordine cu sanatatea si a avea un tonus bun.
Doza poate fi de la doi-trei catei de usturoi pe zi, pana la doua-trei căpăţâni pe zi.
Despre usturoi se spune că are și virtuţi magice, având capacitatea de a alunga duhurile rele.
Iata in continuare 9 beneficii ale consumului de usturoi cu miere:
1. Aceasta combinatie este foarte folositoare in perdioadele de gripa si raceala sau in convalescenta, fiind unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene.
2. Are un efect protector asupra inimii, scade colesterolul rau si tensiunea arteriala. (Citeste si 19 Remedii naturiste pentru inima sanatoasa)
3. Este foarte util persoanelor care fac chimioterapie, ajutand la detoxifierea imediata a organismului.
4. Amestecul de usturoi cu miere are efect antimicrobian si antifungic.
5. Intareste sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte mult mai bine cu virusii.
6. Calmeaza durerile cauzate de osteoartrita.
7. In combinatie cu lamaie, activeaza si creste eficienta ficatului.
8. S-a constatat reducerea incidentei cancerului pulmonar la cei care mananca usturoi, acesta inlaturand o parte din efectele negative ale fumatului.
9. Combinatia de usturoi cu miere previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale, reducand tensiunea arteriala.
Credit: WOWBiz
Mod de preparare usturoi cu miere:
1. Se amesteca 250 g de usturoi pisat, cu 350 g miere de albine lichida si se lasa 7 zile la intuneric.
Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 30-40 minute inainte de masa.
O cura dureaza 1,5 luni. Dupa o pauza de 7 zile, cura se repeta.
2. De asemenea, usturoiul se adauga in salate, in sucurile de legume (rosii, castraveti, telina etc.), in ciorbe racite (dar nu mai mult de 10 ml), sub forma de mujdei.
3. Pentru conservarea sucului de usturoi se amesteca cantitatea de suc cu o cantitate egala de alcool dublu rafinat si cu 10 parti de apa distilata.
4. Siropul de usturoi cu miere (dupa doctor Heinerman).
Un pahar de usturoi pisat se amesteca cu miere de albine de culoare inchisa, se pune pe un foc slab, in 2 craticioara emailata, si se amesteca periodic, ca sa nu se arda la fund.
Cand usturoiul se dizolva bine in sirop, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute pe foc, apoi se strecoara fierbinte. Se pastreaza in frigider.
Utilizare: se consuma in cazuri de raceala cu tuse convulsiva, laringita si sinuzita. Adultilor li se da cate o lingura, iar copiilor cate o lingurita din ora in ora. Siropul se tine cat mai mult in gura, inainte de a fi inghitit.
BONUS
Prepararea extractului de usturoi – elixirul tineretii
Pe langa beneficiile oferite de amestecul de usturoi cu miere va recomand sa incercati si aceasta reteta extraordinara.
O reteta pentru “elixirul tineretii”, un soi de extract de usturoi, a fost descoperit in 1971 de o echipa UNESCO intr-o manastire tibetana si a fost datata cam prin secolele 4-5 î. Hr.
Extractul elimina grasimea acumulata in organism, calciul nesolubil, imbunatateste radical metabolismul, curata vasele de sange, previne atacurile de cord, arterioscleroza si paralizia, inlatura tiuiturile din cap (citeste si 18 metode pentru a scapa de durerea de cap in mod natural), imbunatateste vazul si regenereaza intregul organism.
Luati 350 de grame de usturoi proaspat recoltat si decojit, zdrobiti-l complet si amestecati-l cu 200 de mililitri de vodka (40 de grade sau peste). Eu am folosit alcool dublu rafinat de 90 de grade.
lnchideti amestecul tntr-un borcan etans si puneti-l intr-un loc intunecos si rece (nu in frigider!).
Apoi stecuragi partea solida si turnati lichidul iutr-un borcan, pe care il veti tine la loc intunecos alte patru zile.
Acum este gata de consum.
Folositi extractul conform urmatorului dozaj:
Dupa aceea, luati cate 25 de picaturi de trei ori pe zi, pana cand toata cantitatea este utilizata.
Orice cantitate din aceasta substanta ar trebui consumata impreuna cu 50 mililitri de iaurt simplu sau chefir.
Multora le displace mirosul puternic de usturoi. Pentru a scapa de miros, mestecati o frunza de patrunjel, un mar, o coaja de lamaie sau o coaja de portocala.
Atentie! Folositi acest tratament cu extract de usturoi doar o data pe an.
Speram ca beneficiile amestecului de usturoi cu miere sa va aduca un plus valoare pentru sanatatea dumneavoastra si a celor din jur.
Cititi mai multe articole despre sanatate pe blogul nostru!
Accesati magazinul nostru cu produse din stupina!
Materialele de pe acest site au caracter informativ.
Inainte a de incepe orice fel de tratament naturist trebuie sa faceti un test de alergie la tipurile respective de produse.
Daca suferiti de boli cronice sau urmati tratamente medicamentoase, va recomandam sa consultati medicul dumneavoastra, inainte de a incepe o cura sau un tratament naturist.
Sursa:
https://www.facebook.com/groups/847506745325329/permalink/3548460835229893
Formula AS > Anul 2009 > Numarul 870 > Medicina populara
Dicţionarul plantelor de leac. – Ed. a 2-a, rev. – București: Editura Călin, 2008
Vindecarea bolilor incurabile prin metode naturale – Mikhail Tombak